Over Slapen.info
Niet (goed) kunnen slapen is ontzettend vervelend. Het beheerst niet alleen je nacht, maar ook de rest van je dag. Gelukkig zijn er tips & tricks die kunnen helpen bij het verbeteren van je nachtrust.

Slapen.info is ontstaan vanuit (ongewenste) langdurige ervaring met dit onderwerp. Tijdens nachten vol plafondpiekeren ontstond het idee om niet alleen op zoek te gaan naar informatie om beter te kunnen slapen, maar om dit ook uit te proberen, samen te vatten en te delen met anderen.

Omdat sommige slaapproblemen al op jonge leeftijd beginnen, zijn ook informatie over slaapproblemen bij kinderen en diverse slaaptips voor kinderen samengebracht.

Slaapdeskundigen

De beste adviezen van gerenommeerde slaapexperts, nachtrustcoaches en internationale slaapprofessoren zijn samengebracht op Slapen.info. Hierbij verwijzen we waar mogelijk naar de bron(nen), en wordt er naar diverse (patiënten)verenigingen gelinkt.

Om de informatie op onze site kwalitatief goed en actueel te houden, werken wij samen met verschillende slaapdeskundigen. De onderstaande experts hebben geholpen bij het verifiëren van alle artikelen op Slapen.info, zodat je er van uit kunt gaan dat de informatie die je op deze website aantreft betrouwbaar is.Somnoloog bij het slaapcentrum Universitair Ziekenhuis Antwerpen

https://www.uza.be/slaapcentrum

Prof. dr. Johan Verbraecken is longarts en medisch coördinator van het Multidisciplinair Slaapcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Daarnaast is hij voorzitter van de Belgian Association for Sleep research and Sleep medicine (BASS) en auteur van het boek 'Slaap: Het Nieuwe Medicijn'.

https://www.uza.be/slaapcentrum

Populaire artikelen
Niet kunnen slapen

Wat zijn meest voorkomende oorzaken van slecht kunnen slapen, of slapeloosheid? Met deze praktische tips zorg je ervoor dat je toch de slaap kunt vatten.

Bekijk artikel
Slaaphouding

Fit wakker worden na een goede nachtrust begint bij de juiste, passende slaaphouding. Hier lees je meer over de beste en populairste slaaphoudingen.

Bekijk artikel
Snel in slaap vallen

Hoe werkt in slaap vallen precies? Als je meer leert over hoe het slaapproces werkt, begrijp je direct wat je zelf kunt doen om sneller in slaap te vallen.

Bekijk artikel