Over Slapen.info
Niet (goed) kunnen slapen is ontzettend vervelend. Het beheerst niet alleen je nacht, maar ook de rest van je dag. Gelukkig zijn er tips & tricks die kunnen helpen bij het verbeteren van je nachtrust.

Slapen.info is ontstaan vanuit (ongewenste) langdurige ervaring met dit onderwerp. Tijdens nachten vol plafondpiekeren ontstond het idee om niet alleen op zoek te gaan naar informatie om beter te kunnen slapen, maar om dit ook uit te proberen, samen te vatten en te delen met anderen.

Omdat sommige slaapproblemen al op jonge leeftijd beginnen, zijn ook informatie over slaapproblemen bij kinderen en diverse slaaptips voor kinderen samengebracht.

Slaapdeskundigen

De beste adviezen van gerenommeerde slaapexperts, nachtrustcoaches en internationale slaapprofessoren zijn samengebracht op Slapen.info. Hierbij verwijzen we waar mogelijk naar de bron(nen), en wordt er naar diverse (patiënten)verenigingen gelinkt.

Om de informatie op onze site kwalitatief goed en actueel te houden, werken wij samen met verschillende slaapdeskundigen. De onderstaande experts hebben geholpen bij het verifiëren van alle artikelen op Slapen.info, zodat je er van uit kunt gaan dat de informatie die je op deze website aantreft betrouwbaar is.Somnoloog bij het slaapcentrum Universitair Ziekenhuis Antwerpen

www.uza.be/slaapcentrum

Prof. dr. Johan Verbraecken is longarts en medisch coördinator van het Multidisciplinair Slaapcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Daarnaast is hij voorzitter van de Belgian Association for Sleep research and Sleep medicine (BASS) en auteur van het boek 'Slaap: Het Nieuwe Medicijn'.

Arts/ coach, specialist in behandeling van slaapproblemen met ACT

www.kruitknops.nl

Aline Kruit is arts en coach, gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met Acceptance and Commitment Therapy. Ze is werkzaam bij Kruit | Knops coaching & advies en verbonden aan Lijv. Aline is auteur van Slapen is niets doen, Eerste hulp bij beter slapen en Goede Nacht. Lekker slapen en beter presteren bij onregelmatige werktijden.

Somnoloog op Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe

www.kempenhaeghe.nl

Dr. Ingrid Verbeek is somnoloog-slaaptherapeut op het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en eerste auteur van ‘Slapeloosheid - Beter slapen? Doe het zelf!’ en ‘Behandeling van slapeloosheid’ (verschenen in de reeks protocollen voor de GGZ).

Oud-militair, auteur en slaapexpert

www.markschadenberg.com

Mark Schadenberg is auteur van het boek “Van slaapwandeling naar droomleven”. Hij begeleidt mensen door middel van gedragstherapie en levensvragen. Door de onrust te verhelpen in het lichaam en leven, kunnen mensen weer beter gaan slapen.

Slaapdeskundige en auteur van tien boeken over slapen

www.stephanieslaapdeskundige.nl

Stephanie Molenaar is slaapdeskundige en auteur van tien boeken, waaronder de bestseller 'Baby in een droomritme'.


Populaire artikelen
Niet kunnen slapen

Wat zijn meest voorkomende oorzaken van slecht kunnen slapen, of slapeloosheid? Met deze praktische tips zorg je ervoor dat je toch de slaap kunt vatten.

Bekijk artikel
Slaaphouding

Fit wakker worden na een goede nachtrust begint bij de juiste, passende slaaphouding. Hier lees je meer over de beste en populairste slaaphoudingen.

Bekijk artikel
Snel in slaap vallen

Hoe werkt in slaap vallen precies? Als je meer leert over hoe het slaapproces werkt, begrijp je direct wat je zelf kunt doen om sneller in slaap te vallen.

Bekijk artikel