Slaaptips

Ieder mens heeft wel eens een slechte nacht. Er zijn echter ook veel Nederlanders die vrijwel iedere nacht niet goed kunnen slapen. Zij hebben last van slaapproblemen of een serieuze stoornis waardoor ze de slaap niet goed kunnen vatten. Voor iedereen die beter wil slapen, dieper wil slapen of beter in slaap wil komen, hebben we de nodige tips verzameld. In alle artikelen op deze pagina scoor je de beste informatie die je zoekt wanneer je op zoek bent naar slaaptips. Wil je weten hoe je sneller in slaap kunt komen of ben je benieuwd wat je moet doen wanneer je iedere ochtend moe wakker wordt? Scroll dan zeker even tussen de artikelen voor een antwoord op jouw vragen.

Moet je je voorstellen hoe lekker het zou zijn om één of meerdere nachten achter elkaar goed door te kunnen slapen. Ook wanneer je redelijk tot goed slaapt, kunnen de slaaptips hieronder helpen bij een nóg betere nachtrust. Wist je bijvoorbeeld dat het maken van een soort bedritueel kan helpen om beter in slaap te kunnen komen? Wanneer je iedere avond een bepaald ritueel hebt dat voor jou werkt zul je zien dat je sneller én beter slaapt. Dat en meer tips over slapen lees je hieronder.

 

Alcohol voor het slapen
Alcohol voor het slapen

Een paar glaasjes alcohol voordat je naar bed gaat? Dat is slecht voor je nachtrust. In dit artikel lees je alles over de invloed van alcohol op je slaap.

Bekijk artikel
Blauw licht: tablet of telefoon voor het slapen gaan
Blauw licht en slapen

Wist je dat het blauwe licht van je mobiele telefoon of tablet een negatief effect kan hebben op de kwaliteit van je nachtrust? Hier lees je er alles over.

Bekijk artikel
Eten voor het slapen: wat moet je wel of niet doen?
Eten voor het slapen

Wist je dat eten of drinken van invloed kan zijn op de kwaliteit van je nachtrust? Sommige etenswaren kun je beter niet nuttigen voor het slapengaan.

Bekijk artikel
Powernap: de ideale manier om slaap in te halen?
Powernap

Een powernap is een korte slaapsessie overdag, met als doel om snel je energie op te laden. Maar is zo'n slaapboost tijdens een powernap eigenlijk wel gezond?

Bekijk artikel
Slaapapps: apps om beter te ontspannen en slapen
Slaapapps

Beter slapen met behulp van een app? Het kan echt! In dit artikel vertellen we meer over slaapapps: apps ter verbetering van ontspanning en slaap.

Bekijk artikel
Slaapdagboek bijhouden: tips + gratis download
Slaapdagboek

Met een slaapdagboek breng je je slaapgewoonten in kaart. Gebruik dit downloadbare slaapdagboek voor het bijhouden (en verbeteren) van je nachtrust.

Bekijk artikel
De beste slaaphoudingen voor een goede nachtrust
Slaaphouding

Fit wakker worden na een goede nachtrust begint bij de juiste, passende slaaphouding. Hier lees je meer over de beste en populairste slaaphoudingen.

Bekijk artikel
Slaaphygiëne: Meer energie door goede slaapgewoonten
Slaaphygiëne

Slaaphygiëne is de verzamelnaam voor een aantal gedragsregels, die je helpen om sneller in slaap te vallen en om een betere nachtrust te ervaren. Hier lees je meer.

Bekijk artikel
Slaapkamer klimaat: let op temperatuur en ventilatie
Slaapklimaat

Of je snel in slaap kunt vallen én vervolgens goed slaapt, is onder meer afhankelijk van het klimaat in je slaapkamer. Let op de temperatuur en goede ventilatie!

Bekijk artikel
Slaapmeditatie: beter slapen door mediteren
Slaapmeditatie

Heb je moeite met in slaap vallen? Of slaap je niet goed door? Slaapmeditatie helpt bij een betere nachtrust. Lees hier alles over slaapmeditaties.

Bekijk artikel
Ademhalings- en ontspanningsoefeningen om te slapen
Slaapoefeningen

Soms kunnen zorgen, stress of andere gedachten als slaapblokkade werken. Ontspanningsoefeningen kunnen dan uitkomst bieden om wél in slaap te vallen.

Bekijk artikel
Slaapyoga
Slaapyoga

Goed in slaap vallen, kan met behulp van slaapyoga. Wat is slaapyoga en voor wie is het bedoeld? In dit artikel lees je alles over slaapyoga.

Bekijk artikel
Tips en tricks om snel in slaap te vallen
Snel in slaap vallen

Hoe werkt in slaap vallen precies? Als je meer leert over hoe het slaapproces werkt, begrijp je direct wat je zelf kunt doen om sneller in slaap te vallen.

Bekijk artikel
Sporten voor het slapen
Sporten voor het slapen

Is het nu wel, of juist niet verstandig om voor het slapen intensief te sporten? In dit artikel lees je welke invloed sporten op je nachtrust heeft.

Bekijk artikel