Over slapen

Zoek je tips voor een betere nachtrust? Of wil je meer weten over je slaapcyclus? Over het begrip ‘slapen’ is van alles geschreven. Veel mensen zien vaak door de vele bomen het bos niet meer wanneer het om content over slapen gaat. Daarom lees je op deze pagina de meest belangrijke artikelen omtrent slapen. Misschien wil je wel weten wat slaap nou eigenlijk is en hoe we iedere nacht in een ander bewustzijn lijken te zijn. Ook wordt er veel gezocht op hoeveel slaap een mens nodig heeft.

Mogen we je een tipje van de sluier geven? Het is voor ieder persoon verschillend op hoeveel uren slaap hij of zij goed kan functioneren. De slaapcyclus werkt bij iedereen anders en is daarom heel persoonlijk. Je hoeft ook helemaal geen slaapproblemen te hebben om meer te lezen over slapen. Ook wanneer je prima slaapt, is het interessant om iets te leren over een handeling die je iedere nacht uitvoert zonder dat je daar normaal bij stilstaat. Goed slapen is immers de basis van een gezond en energiek leven. Zoals Dalai Lamai al eens zei: “Sleep is the best meditation”. Op deze pagina lees je meer over alles dat met slapen te maken heeft.

 

Wat is slaap (en waarom is het zo belangrijk)?
Wat is slaap?

Slapen is best gek, als je er over nadenkt. Zo ben je wakker, en zo ben je opeens vertrokken. Wat is slaap eigenlijk precies en waarom is het zo belangrijk voor de mens?

Bekijk artikel
Slaapcyclus: welke slaapfasen zijn er?
Slaapcyclus

Een slaapcyclus bestaat uit vijf fasen, die je meerdere keren per nacht herhaalt in een vast ritme. Lees meer over de slaapcycli die ieder mens 's nachts doorloopt.

Bekijk artikel
Hoeveel slaap heb je nodig?
Hoeveel slaap heb je nodig?

Hoeveel slaap heeft een mens gemiddeld nodig? De één kan prima af met 5 uur, terwijl de ander minimaal 8 uur slaap nodig heeft.

Bekijk artikel
Diepe slaap
Diepe slaap

Iedere nacht maak je meerdere slaapfasen mee. Een van de fasen uit deze slaapcyclus is de diepe slaap. Maar wat is de diepe slaap precies? Je leest het in dit artikel.

Bekijk artikel
Wat is de REM-slaap (of remslaap)?
REM-slaap

Bij een volledige nachtrust kom je uiteindelijk in de REM-slaap terecht. Wat is de REM-slaap precies en in wat ervaren we tijdens deze slaapfase?

Bekijk artikel
Waarom dromen we eigenlijk?
Waarom droom je?

Droom jij ‘s nachts veel? Heb je af en toe levendige dromen? Iedere nacht heb je meerdere dromen. In dit artikel lees je meer over waarom we dromen.

Bekijk artikel